Ще наші прабабусі знали про цілющі властивості оцту. Свою популярність оцет, особливо яблучний, не втрачає з часом. Тепер, правда, вже кілька забули про те, що за допомогою яблучного оцту можна поправити своє здоров'я. Але ж яблучний оцет позитивним чином впливає на травну систему, покращуючи її роботу. Крім того за допомогою яблучного оцту можна боротися з такими хворобами як гіпертонія, розширення вен, а також артрит. Практично кожна жінка, яка бажає скинути зайву вагу, знає про те, що за допомогою яблучного оцту домогтися бажаних результатів можна набагато швидше.
Найбільш корисними властивостями володіє той оцет, який був приготовлений самостійно. Зробити це досить просто. Кілограм яблук подрібніть в м'ясорубці, потім помістіть в глибокий скляний посуд, і долийте до них кип'яченої води з розрахунку на кілограм яблук 1,2 води. Після цього додайте до цього замісу (з розрахунку на 1 л. Води) 1920 житнього сухого хліба, 100 мл світлого меду і 10 р. дріжджів. Всю суміш перемішати і поставити в темне місце. Протягом перших десяти днів її необхідно двічі - тричі на день помішувати. Після чого кашку необхідно скласти в щільний марлевий мішечок, і вичавити сік. Всю суміш процідити, після чого перелити назад в судину. Через півтора місяці оцет буде готовий, після того, як зникнуть в настої бульбашки повітря, а сама рідина проясниться. Готовий яблучний оцет необхідно процідити через кілька шарів марлі.
Женский журнал "Прекрасная леди" - красота, мода, здоровье
Найбільш корисними властивостями володіє той оцет, який був приготовлений самостійно. Зробити це досить просто. Кілограм яблук подрібніть в м'ясорубці, потім помістіть в глибокий скляний посуд, і долийте до них кип'яченої води з розрахунку на кілограм яблук 1,2 води. Після цього додайте до цього замісу (з розрахунку на 1 л. Води) 1920 житнього сухого хліба, 100 мл світлого меду і 10 р. дріжджів. Всю суміш перемішати і поставити в темне місце. Протягом перших десяти днів її необхідно двічі - тричі на день помішувати. Після чого кашку необхідно скласти в щільний марлевий мішечок, і вичавити сік. Всю суміш процідити, після чого перелити назад в судину. Через півтора місяці оцет буде готовий, після того, як зникнуть в настої бульбашки повітря, а сама рідина проясниться. Готовий яблучний оцет необхідно процідити через кілька шарів марлі.
Женский журнал "Прекрасная леди" - красота, мода, здоровье