«Рафаелло» з чорносливу
400 г чорносливу без кісточок, 100 г горіхів кешью, 50 г арахісу, 1 ст. л. лікеру амаретто, 2 ст. л. кокосової стружки, 1 ст. л. ванільного цукру.
Чорнослив обшпарте, пропустіть через м'ясорубку. Горіхи обсмажте, подрібніть.
Чорнослив з'єднайте з горіхами, додайте ванільний цукор, лікер, перемішайте.
З отриманої маси сформуйте кульки, запаніруйте їх в кокосовій стружці.
Подавайте десерт охолодженим.
Кульки ананасовi
200 г ананаса, 100 г борошна, 1 лимон, цукор за смаком, цукрова пудра.
М'якоть ананаса натріть на великій тертці. Змішайте ананас з борошном і цукром. Отриману суміш збризніть лимонним соком. З цієї суміші скачайте невеликі кульки. Помістіть їх на деко з антипригарним покриттям і запікайте в духовці протягом 10 хвилин.
При подачі на стіл посипте кульки цукровою пудрою.
Чурчхела -2
1 кг волоських горіхів, 10 л виноградного соку, 1 кг пшеничного борошна.
У невеликій кількості холодного виноградного соку ретельно розвести пшеничне борошно. Отриману бовтанку вилити в киплячий виноградний сік і ретельно розмішати. Кип'ятити 2-3 години і відставити. Маса повинна уварити до консистенції киселю.
Ядра волоських горіхів розрізати на кілька частин і нанизати на нитки завдовжки 30-40 см. Готові нитки кілька разів занурити в остиглий, але ще досить теплий виноградний сік, а потім підвісити для загусання і підсихання.
Потім знову занурити в сік і знову підвісити. Так проробляти до тих пір, поки чурчхела не досягне товщини 1,5-2 см. Сушити в сухому приміщенні на протязі протягом тижня. Готову Чурчхела зберігати загорнутої у льняну тканину.
Трюфелі з апельсинних корок
1 кг подрібнених апельсинних корок, 500 г цукру, 300 г горіхів.
Апельсинові кірки підготувати так само, як для цукатів. Після варіння пропустити через м'ясорубку. До подрібненої маси додати цукор, сиру малину, протерту з цукром (можна і без неї), добре перемішати. Суміш на слабкому вогні при помішуванні уварити до загустіння і легкого відставання від дна таза.
Уварену масу викласти на блюдо фаянсове, змочений водою, розрівняти ножем, витримати для підсушування 48 годин, розрізати на часточки. Кожну часточку скачати в кульку, розкачати їх качалкою. Покласти «трюфелі» в коробку, на дно якої попередньо насипати товчені горіхи.
Горішки в цукрі
150 г очищених волоських горіхів, 150 г цукру, 300 г печеної картоплі, 3 ст. л. рому,
ваніль.
Печена картопля розім'яти, додати цукор і вимісити до утворення кремоподібній маси. Додати подрібнені горіхи, ром і ваніль. З отриманої маси сформувати невеликі кульки, обваляти їх у цукровому піску і покласти кожна кулька в паперові формочки.
Горіхи в шоколаді
1 склянка очищених волоських горіхів, 3 ст. л. меду, 1 апельсин, 50 г шоколаду, 1 ч. л. коньяку.
Волоські горіхи подрібнити і перемішати з медом. Додати цедру апельсина, апельсиновий сік, коньяк і отриману масу прокип'ятити. Сформувати з неї невеликі кульки і обваляти їх у тертій шоколаді.
Горіхи в цукрі
Волоські горіхи очистити, посипати цукровою пудрою і прожарити в духовій шафі так, щоб цукор розплавився і став коричневим.
Яблучні цукерки «Студентські»
80 г сушених яблук зі шкіркою, 150 г вівсяних пластівців, 25 г вершкового масла, 200 г цукру.
Масло розтопити на сковороді, всипати 20 г цукру, вівсяні пластівці і, перемішуючи, смажити до тих пір, поки пластівці не придбають гарний золотавий відтінок. Яблука розрізати на дрібні часточки і перемішати з остиглими пластівцями. Що залишився цукру обсмажити на сухій сковороді, покласти яблука з пластівцями, перемішати і смажити ще 2-3 хвилини. Потім масу вилити в змазане маслом блюдо. Як тільки остигне й затвердіє, розламати на шматочки. Скласти в целофановий мішечок, зберігати в сухому місці.
Яблука в грильяж
2-3 яблука, 6 ст. л. цукру, рослинне масло.
Змастити сковороду рослинною олією, всипати цукор і тримати на вогні, поки цукор не розчиниться і не придбає золотавий відтінок. Потім покласти в нього шар яблучних часточок і, струшуючи сковороду, стежити, щоб цукор рівномірно покрив їх. Щоб остудити часточки і щоб вони не прилипли до рук, потрібно кожну часточку окремо швидко опустити в холодну кип'ячену воду. Відразу подати на стіл.
Рецепти з сайту: www.krasotulya.ru