Кабачки. Рецепти приготування страв з кабачків

Кабачки, запечені з помідорами і сиром

800 г кабачків, 500 г помідорів, 150 г сиру, 2 ст. л. мелених пшеничних сухарів, 4 ст. л. рафінованої рослинної олії, сіль.

Кабачки очистити від шкірки (якщо вона груба), нарізати кружечками товщиною близько 0,5 см і підсмажити їх на рослинній олії до утворення рум'яної скоринки. Помідори також нарізати кружальцями, сир натерти на крупній тертці. У форму для випічки викласти половину кабачків, рівномірно розподіливши їх по дну, на них - шар з половини помідорів, зверху посипати сухарями, потім - сиром. Знову укласти кабачки, помідори, зверху все посипати сиром і запекти в духовці. Час випікання - 30 хвилин при температурі близько 200 градусів за Цельсієм.


Кабачки, фаршировані сиром

3 невеликих кабачка (приблизно по 300 г), 70 г сиру, 4 ст. л. мелених пшеничних сухарів, 3 зубчики часнику, 2 ст. л. рафінованої рослинної олії, 150 г сметани, сіль.

У кабачків зрізати кінчики і шкірку (якщо вона груба). Після цього кабачки розрізати уздовж навпіл, чайною ложкою вийняти серцевину, порубати її подрібніше, обсмажити в олії, потім змішати з натертим на дрібній тертці сиром, сухарями, подрібненим часником, сіллю, перемішати. "Човники" з кабачків викласти в один шар на лист увігнутою стороною вгору, посолити, поглиблення "човників" наповнити приготованою сирною начинкою, змастити зверху сметаною і запекти в духовці. Час запікання 1 година при температурі 200 градусів за Цельсієм.

Кабачки, фаршировані овочами

1 кг кабачків невеликих (по 200-300 г), 1 морква, 2 головки ріпчастої цибулі, 2 ст. л. пшеничного борошна, 3 ст. л. рослинної олії, зелень петрушки, сіль.
Для соусу: 0,5 склянки води, 1 ст. л. томатної пасти, 1 ч. л. пшеничного борошна, чорний мелений перець, сіль.

У кабачків зрізати кінчики і шкірку (якщо вона груба). Після цього кабачки розрізати уздовж навпіл, чайною ложкою вишкребти серцевину, порубати її подрібніше і обсмажити протягом 15 хвилин, додавши 1 ст. л. рослинної олії. Цибулю дрібно нарізати, додати натерту на крупній тертці моркву і обсмажити суміш, поки цибуля не набуде золотавого кольору. Остудити, додати серцевину від кабачків, дрібно нарубану зелень, борошно, сіль і перемішати. Цією сумішшю начинити кабачки, укласти їх в один шар на лист начинкою вгору, зверху полити томатним соусом і запекти в духовці. Час запікання 1 година при температурі 200 градусів за Цельсієм.
Приготування соусу: борошно розвести невеликою кількістю теплої води, додати решту води, томатну пасту, перець, сіль, перемішати, довести до кипіння.

Кабачки, фаршировані солодким перцем

3-4 невеликих кабачка (приблизно по 300 г), 200 г солодкого зеленого перцю, 100 г ріпчастої цибулі, 100 г моркви, 3 ст. л. рослинної олії, 1 ст. л. 9% оцту, сіль.

У кабачків зрізати кінчики. Після цього кабачки розрізати уздовж навпіл, чайною ложкою вишкребти серцевину, щоб утворилося поглиблення, і дрібно її порубати. Перець очистити від плодоніжок і насіннєвої камери і нарізати маленькими кубиками, моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати подрібніше. Вийняту з кабачків м'якоть з'єднати з нарізаними овочами. У сковороду налити рослинну олію, викласти овочеву суміш і обсмажити її на сильному вогні 5 хвилин, помішуючи. Потім зняти з вогню, трохи остудити, посолити і заправити оцтом. "Човники" з кабачків викласти в один шар на деко увігнутою стороною вгору, посолити, поглиблення "човників" наповнити приготованою овочевою сумішшю. Деко з кабачками помістити в попередньо розігріту духовку. Запікати кабачки 45 хвилин при температурі 220 градусів за Цельсієм.

Кабачки, запечені з болгарським перцем

1 кг кабачків, 5-6 пір'я зеленого лука або 2 головки ріпчастої цибулі, 4-5 зубчиків часнику, 2-3 болгарських перцю, 1 ст. л. рослинної олії, пів склянки вершків або сметани, зелень петрушки або кропу, сіль - за смаком.

Кабачки нарізати кружальцями, посолити, викласти на деко, змащене рослинною олією, зверху посипати нарубаною зеленою або ріпчастою цибулею, подрібнений часник, зелень петрушки або кропу, а також болгарський перець, нарізаний кільцями.
Зверху викласти скибочки помідорів, скропити рослинною олією і запікати в духовці не більше 15 хвилин. Лист вийняти, залити сметаною або вершками і знову поставити в духовку на 5-10 хвилин.
Сметану або вершки можна збити з зеленню, з житніми меленими сухарями, тертим сиром, бринзою, подрібненим часником.

Смажені кабачки зі сметаною

700 г кабачків, 2 зубчики часнику, 4 ст. л. сметани, третину склянки рафінованої олії, сіль.

Кабачки очистити від шкіри і насіння, нарізати тонкими (товщиною 0,5 см) кружечками або пластинками, посолити і залишити на 30 хвилин. Потім підсмажити на сковороді на рослинній олії з обох сторін. Обсмажені кабачки скласти докупи в сковороду, додати сметану, подрібнений часник, акуратно перемішати і дати прокипіти 0,5 хвилини. Подавати гарячими. При подачі можна посипати подрібненою зеленню петрушки.

Знайшла тут: www.krasotulya.ru