Рецепти тортів

Торт з сухофруктами «Хаос»

1 склянка сметани, три чверті склянки цукрового піску, 2-2,5 склянки борошна, пів ч. л. соди.

Для начинки: по 250 г родзинок без кісточок, кураги, чорносливу.

Для крему: 0,5 л хорошої сметани, три чверті склянки цукрового піску, не менше половини склянки рубаних горіхів.

Сухофрукти підготувати наступним чином. Курагу перебрати, ретельно промити і, якщо тверда, залити теплою водою так, щоб вона покрила її, накрити кришкою і залишити на 2 години для набухання. У цій воді на слабкому вогні довести до кипіння, рідину злити (використовувати для приготування желе або киселю), а курагу обсушити і нарізати маленькими шматочками. Чорнослив промити, залити водою і дати постояти 2 години. Потім поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і залишити під кришкою на кілька годин для набухання. Охолоджений м'який чорнослив звільнити від кісточок, так само нарізати маленькими шматочками. Ізюм перебрати, промити, залити гарячою водою, закрити кришкою і залишити для набухання. Розм'якшений родзинки розкласти тонким шаром для підсихання.
Якщо немає будь-якого із зазначених фруктів, його можна замінити сушеними яблуками. Фрукти, кожен вид окремо, пропустити через м'ясорубку, щоб вийшли три різні начинки.

Для тіста борошно змішати з содою і просіяти. Охолоджену сметану збити з цукром, всипати борошно з содою і замісити густе тісто. Розділити тісто на 3 рівні частини. Кожну частину тіста тонко розкачати завтовшки 3-4 мм. На один пласт покласти родзинки, на другий - курагу, на третій - чорнослив. Пласти тесту з різними начинками закатати у вигляді довгих батончиків (ковбасок), укласти на змазаний олією лист і випікати при помірній температурі (200С) до зарум'янювання. Остиглі батончики нарізати поперек невеликими шматочками, укласти на блюдо розрізом вгору у вигляді хаотичної гірки. Залити сметанним кремом, посипаючи рубаними горіхами.

Для крему охолоджену сметану збити з цукром до отримання пишної, густої маси.

Ягідний торт з сиром

200 г бісквітного печива, 600 г сиру, 300 г йогурту, 1стакан цукру (можна замінити чвертю склянки меду), 350 г суміші ягід, 50 г мигдалю, 1 лимон.

Прямокутну форму вистелити харчовою плівкою. Дно викласти бісквітним печивом. Змішати сир з йогуртом і цукром (медом), додати ягоди і крупно нарізаний мигдаль. Ягідно-сирну масу викласти на шар печива і поставити заморожувати на 1 годину.
Перед подачею на стіл форму опустити на кілька секунд у гарячу воду. Торт викласти на блюдо і зняти плівку. Прикрасити верх і боки скибочками лимона і ягодами.

Королівський апельсиновий бісквіт

150 г борошна, 0,5 ч. л. соди, 1 ч. л. пекарського порошку, 100 мл соняшникової олії, 100 г цукру, 50 мл йогурту, 200 мл апельсинового соку.

Просіяти в миску борошно, соду і пекарський порошок. В окремій мисці збити олію, цукор і йогурт. Додати апельсиновий сік, борошно і перемішати. Розкачати 2 коржі. Перекласти тісто в 2 підготовлені форми діаметром 20 см, змащені олією і обсипані борошном.
Випікати 20-25 хвилин прі180 ° С. Перевірити, пропеклися чи коржі. Якщо ні, поставити в духовку ще на 5 хвилин. Вийняти коржі з духовки і залишити в формі на 10 хвилин для охолодження. Викласти з форм на грати й остудити повністю. Покрити один корж товстим шаром апельсинової або прозорої глазурі і накрити другим коржем. Прикрасити бісквіт тією ж глазур'ю.

Цi рецепти з сайту www.krasotulya.ru