Торт «Наполеон»
3,5-4 склянки пшеничного борошна, 200 г вершкового масла, 0,5 склянки води, 400 г вареного згущеного молока з цукром.
На дошку просіяти борошно, зверху покласти масло і дрібно нарубати його ножем, одночасно змішуючи з борошном. Потроху додаючи воду, замісити тісто, скачати його у вигляді ковбаски і розрізати на 6 рівних частин. Всі частини помістити на 1 годину в холодильник. Потім по черзі виймати шматочки і швидко (щоб тісто не стало тепле і не розтануло) розкочувати їх у вигляді круглого коржа (як можна тонше) і відразу ж поміщати в духовку. Випікати кожний корж близько 7 хвилин при температурі 220 градусів за Цельсієм. Готові коржі складати один на одного, змащуючи зверху кожен корж згущеним молоком. Потім підрівняти краї коржів, обрізавши нерівності ножем. Обрізки розкришити і посипати ними верх торта.
Торт «Ведмедик»
3-3,5 склянки борошна, 1 склянка сметани, 1 склянка цукру, 1,5 ст. л. какао-порошку, 1 ч. л. харчової соди, 1 ст. л. оцту.
Крем: 1,5 склянки жирної сметани, 1 склянка цукру, ванілін.
Глазур: 6 ст. л. цукру, 2 ст. л. молока, 100 г вершкового масла, 4 ст. л. какао.
З усіх компонентів замісити тісто (соду погасити оцтом) і розділити його на дві рівні частини. В одну половину додати какао-порошок і добре перемішати. Потім кожну з двох частин розділити на 3 частини, розкачати їх в тонкі коржі і випікати на листі 6 коржів однакової величини і форми - 3 світлих і 3 темних. Поки коржі остигають, приготувати крем: в охолоджену сметану додати цукор, ванілін і збити. Потім укласти коржі один на одного, чергуючи їх за кольорами і змащуючи зверху кремом. Зверху торт покрити глазур'ю: цукор, молоко, масло і какао розтерти і підігріти до повного розчинення цукру. Цей торт треба приготувати за добу і тримати в холодильнику.
Торт «Мармуровий»
3-3,5 склянки борошна, 1 склянка сметани, 1 склянка цукру, 3 ст. л. какао-порошку, 1 ч. л. харчової соди, 1 ст. л. 9% оцту.
Для світлого крему: 400 г сметани, 1 склянка цукрової пудри, ванілін на кінчику ножа.
Для темного крему: 150 г вершкового масла, 200 г згущеного молока з цукром,
4 ст. л. какао-порошку.
З сметани, цукру, борошна й соди, погашеної оцтом, замісити тісто і розділити його на дві рівні частини, в одну додати 3 ст. ложки какао-порошку. З кожної частини розкотити по 3 коржі у вигляді круглих коржиків завтовшки 2-3 мм і спекти їх у попередньо розігрітій духовці. Час випічки коржа - близько 5 хвилин при температурі 220 градусів за Цельсієм. Остиглі коржі підрівняти, щоб вони стали одного розміру, обрізавши ножем нерівні краї. Потім укласти один на одного, чергуючи темні і світлі і темні змащуючи коржі світлим кремом, а світлі - темним. Верх і боки торта змастити темним кремом, а поверх нього за допомогою ложки нанести малюнок світлим кремом. Цей торт краще приготувати за добу (щоб коржі добре просочилися кремом) і тримати в холодильнику.
Приготування світлого крему: В охолоджену сметану додати цукрову пудру, ванілін і збивати, поки обсяг сметани не збільшиться приблизно в два рази.
Приготування темного крему: Вершкове масло викласти в миску, розім'яти і збити до білого. Потім невеликими порціями (по 1 ст. Ложці) додати згущене молоко, не перестаючи збивати. У готовий крем додати какао і знову збити до пишності.
Манковий торт
1 склянка манки, 1 склянка цукру, 1 склянка кефіру, 100 г олії (цілком підходить очищена рослинна), 1 склянка борошна, сіль, сода, лимонна кислота, ароматизатори (горіхи, родзинки, ванілін) - за бажанням.
1 склянка манки, 1 склянка кефіру, 1 склянка цукру змішуємо разом у глибокій мисці, добре перемішуємо і залишаємо на 2-3 години. Все це можна залишити на ніч. За цей час манка повинна набрякнути і збільшитися в розмірах в 2-3 рази.
У окремому посуді розтоплюємо масло (якщо масло вершкове) і в ньому обсмажуєте родзинки, горіхи. Далі масло додається в кисломолочну суміш і добре перемішується. Тепер можна додавати 1 склянку борошна, до 1 чайної ложки соди, щіпку солі і трохи лимонної кислоти. Отриману масу потрібно ретельно перемішати. Форму (бажано круглу) змащуємо маслом, вливаємо тісто і залишаємо хвилин на 10. Випікати в добре розігрітій духовці при температурі 180-200 С близько 30-40 хвилин. На торт краще використовувати подвійну порцію. Можна випікати кожен корж окремо або всі відразу, а потім розрізати навпіл. Коржі просочити сиропом або кремом.
Пісочний торт «Святковий»
4 склянки пшеничного борошна, 300 г вершкового масла, 0,5 склянки цукру, 3 ст. л. сметани, 1 склянка повидла або густого варення, 300 г свіжих фруктів.
Крем: 200 г вершкового масла, 8 ст. л. згущеного молока.
Розм'якшене масло розтерти з цукром до однорідної маси, додати сметану, борошно і замісити тісто. Тісто розділити на 3 частини, розкотити з них коржі (коржики) товщиною близько 0,5 см, краї коржів вирівняти (обрізки в подальшому використовувати для приготування крихти) і спекти в духовці. Так як тісто розсипчасте, то під коржі при випічці краще підкласти пергаментний папір або фольгу, так спечені коржі буде легше зняти з деко.
Приготувати крем: вершкове масло розтерти зі згущеним молоком до білого кольору. Нижній корж змазати кремом, покласти на нього другий корж і змастити його варенням. Верхній корж знову змастити кремом. Боки торта змастити кремом і обсипати крихтою з добре подрібнених випечених обрізків тіста. Прикрасити торт фруктами (ківі, мандаринами, гранатами або іншими) і добре охолодити.
Торт «Горіховий»
2 склянки пшеничного борошна, 1 склянка цукру, 0,5 склянки рафінованої олії, 1 склянка очищених волоських горіхів, 0,5 ч. л. лимонної цедри, 0,5 ч. л. харчової соди, 1 ст. л. 9% оцту, 0,5 ч. л. солі, 1 склянка води.
Крем: 250 г вершкового масла, 1 склянка цукру, 2 ст. л. борошна, 1 склянка води, щіпка ваніліну.
У миску насипати цукор, додати рослинну олію, подрібнені горіхи (трохи горіхів відкласти для оформлення торта), сіль, лимонну цедру, борошно, соду, погашену оцтом, і перемішати. Потім, поступово додаючи воду, замісити рідке тісто. Тісто вилити у змащену олією форму з прямими рівними стінками, поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 35-40 хвилин. Готовий торт охолодити, звільнити від форми, перевернути і розрізати по товщині на два коржі. Нижній корж рясно змастити кремом, зверху покласти другий корж, злегка придавивши. Верх і боки торта змастити кремом, що залишився і посипати крупно нарізаними горіхами.
Приготування крему: борошно розвести 0,5 склянки води, додаючи воду поступово, щоб не було грудочок. У каструлю насипати цукор, додати решту води, поставити на вогонь і, безперервно помішуючи, розігрівати, поки цукор не розчиниться. Потім в цукровий сироп поступово ввести борошняну масу, не перестаючи помішувати. Отриману масу варити на невеликому вогні, поки вона не загусне до стану густої сметани. Після цього масу охолодити, додати в неї нарізане шматочками масло, ванілін і збивати близько години, поки крем не зробиться білим.
Торт "Мурашник"
250 г вершкового масла (або маргарину), 100 г сметани, 750-1000 г борошна, 1 банка вареного згущеного молока, тертий шоколад для посипання.
Змішати 200 г розтопленого вершкового масла (або маргарину) з 100 г сметани і 3-4 склянками борошна. Отримане тісто покласти на годину в холодильник. Потім пропустіть тісто через м'ясорубку і покладіть його на змащене маслом деко. Спечіть. Готовий корж розімніть на шматочки. У варене згущене молоко додайте 50 г вершкового масла (або маргарину) і всю цю масу змішайте з шматочками коржа. Шматочки викладіть на блюдо горою і посипте тертим шоколадом.
Торт «Ківі»
3-4 ківі, 3-3,5 склянки борошна, 1 склянка сметани, 1 склянка цукру, 1 ч. л. харчової соди, 1 ст. л. 9% оцту.
Для сметанного крему: 350 г сметани 30% жирності, 1 склянка цукрової пудри, ванілін на кінчику ножа.
Для вершкового крему: 200 г вершкового масла, 0,5 склянки цукрової пудри, ванілін на кінчику ножа.
Для желе: 0,5 ч. л. агару, 0,1 л води, 4 ст. л. цукру, 4 ст. л. апельсинового соку, 1 ч. л. лимонного соку.
З сметани, цукру, борошна й соди, погашеної оцтом, замісити тісто і розділити його на шість рівних частин. З кожної частини розкачати корж товщиною 2-3 мм і спекти у попередньо розігрітій духовці. Час випічки коржа - близько 5 хвилин при температурі 220 градусів за Цельсієм. Остиглі коржі підрівняти, щоб вони стали одного розміру, обрізавши ножем нерівні краї, і укласти один на одного, змащуючи кожен корж сметанним кремом. Ківі очистити від шкірки, зрізавши її гострим ножем, і нарізати поперек кружечками завтовшки 2-3 мм. Боки торта покрити вершковим кремом, зверху на торт красиво укласти гуртки з ківі і залити їх желе. Перед тим, як заливати фрукти, сироп трохи остудити (до тих пір, поки він не стане трохи тягучим), потім швидко залити фрукти, набираючи сироп ложкою. По краю верхнього коржа за допомогою кондитерського мішечка виконати бортик з вершкового крему. Цей торт краще приготувати за добу, щоб коржі добре просочилися сметанним кремом, і тримати в холодильнику.
Приготування сметанного крему: В охолоджену сметану додати цукрову пудру, ванілін і збити (наприкінці збивання обсяг сметани повинен збільшитися приблизно вдвічі).
Приготування вершкового крему: Розм'якшене вершкове масло збити до білого кольору. Потім потроху додати цукрову пудру і ванілін, продовжуючи збивати.
Приготування желе: Агар замочити в 4 ст. ложках холодної води на 1 годину. Потім додати решту води, поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Додати цукор, ще раз довести до кипіння. Якщо агар розпустився не весь, поварити до повного його розчинення. Трохи охолодити (до 50-60 градусів за Цельсієм), додати апельсиновий і лимонний соки і процідити крізь густе сито.
Рецепти з сайту: www.krasotulya.ru