Цукерки «Трюфелі»
1,5 склянки цукру, 0,5 склянки води, 100 г вершкового масла, 7 ст. л. какао-порошку, 400 г сухого молока, горіхи - за бажанням.
Цукор залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння і, помішуючи, проварити 2-3 хвилини. Зняти з вогню, розтопити в гарячому сиропі вершкове масло, додати 4 стіл. ложки какао і поступово засипати сухе молоко, перемішуючи, щоб не було грудочок. Можна додати подрібнені горіхи. Коли суміш стане однорідною, поставити її на 1 годину в холодильник для затвердіння. Потім виліпити цукерки у вигляді грибних капелюшків, обваляти кожну цукерку в какао, скласти одним шаром в коробку і поставити на кілька годин в холодильник.
Чурчхела
Горіхи: волоські або фундук, не товчені, сироп від варення, 1,5 л води, 5 ст. л. борошна, 1 склянка цукру, ванілін або кориця за смаком, барвник - кава, какао і т.д.
Волоські горіхи нанизуємо на нитку, складену в 2-4 рази, довжиною 15-20 см. На початку нитки прикріплюємо сірник, щоб горіхи не з'їхали з нитки, а до кінця нитки прикріплюємо скріпку. Скріпка потрібна для того, щоб за неї можна було повісити ковбаску для складного процесу сушіння. Місце для сушіння має бути сухе.
Сироп: може скористатися цим свіжовичавленим виноградним соком або звичайним сиропом від варення (наприклад, вишневим).
Візьміть воду і борошно, змішайте, щоб вийшов клейстер. Краще змішувати міксером, тоді не буде борошняних грудочок. У суміш додається цукор, ванілін або кориця і барвник. Все це добре розмішується і ставиться на вогонь. Вариться при постійному помішуванні до густоти заварного крему. Тепер даємо трохи охолонути (так, щоб руки не обпекти) і починаємо занурення горіхових ковбасок. Опускаємо в теплий розчин ковбаску, тримаючи кінчик нитки постійно в руці. Робимо так, щоб клейстерний маса рівномірно затекла між горіхами і виймаємо обліплену товстим-товстим шаром солодкої маси ковбаску. "Товстий-товстий" шар буде при сушінні всихати, так що не бійтеся робити його товстіший. Було б дуже добре, якщо б Ви могли підвісити цю нитку з горіхами і клейстером безпосередньо над каструлею, щоб надлишки маси стекли в каструлю. Також потрібно виконати і з іншими підготовленими ковбасками. Хвилин через 20-30 необхідно ще раз занурити їх у розчин, щоб шар, який покриває горіхи був товщі. Робиться це 2-3 рази залежно від густоти розчину. Коли стечуть основні надлишки розчину з ниток, потрібно перенести їх в тепле не запорошене (!) Місце для висихання, підставивши під них піднос. Сушити 4-5 днів. Готовий продукт не повинен липнути до рук і виділяти томний аромат "райської насолоди".
Козинаки з кунжуту і арахісу
1 склянка (160 г) насіння кунжуту, 1 склянка (115 г) крупно нарубаного арахісу (або будь-горіхової суміші), 1,5 склянки (330 г) цукру, 1,5 склянки (375 мл) води, 1 ст. л. лимонного соку.
Покладіть кунжут і арахіс у важку сковороду і підсмажуйте їх на середньому вогні, безперервно помішуючи, близько 10 хв до золотаво-кремового кольору. З'єднайте цукор з водою у важкій невисокою каструлі або в чавунному казані і поставте на середній вогонь. Помішуйте до тих пір, поки цукор не розчиниться і вода не закипить, а потім залиште кипіти протягом 10 хв. Додайте лимонний сік, перемішайте і обережно всипте кунжут і арахіс. Варіть, постійно помішуючи, поки сироп не загусне і майже весь не вбереться. Викладіть суміш на гладку поверхню змащену маслом. Покладіть промаслений пергамент або вощений папір поверх карамельної маси і з допомогою качалки розкачайте її в пласт товщиною 5-7 мм. Поки маса не застигла, зніміть папір і гострим ножем розрізати на шматочки улюбленого розміру. Остудіть.
Знайшла цi рецепти тут: www.krasotulya.ru