Технічний прогрес прийшов на допомогу господарці. Крім численних кухонних комбайнів, мікрохвильових печей тощо, в кінці 90-х до нас на кухні прийшли домашні хлібопічки. У Європі та Америці вони були відомі давно, нашим же господаркам стали доступні зовсім недавно.
Без клопоту і турбот, рум'яний хлібець до сніданку?
Гарячий, рум'яний хліб прямо до сніданку став реальністю. Відносно домашньої хлібопічки дійсно можна сказати, що лінь - двигун прогресу. Якщо раніше приготування хліба було складним і трудомістким процесом, який займав не одну годину - тепер все просто.
Процес приготування хліба в хлебопечке дуже простий. На дно спеціальної форми необхідно засипати всі інгредієнти, які входять у вибраний вами хлібець, потім задати програму і чекати, коли все буде готове. Дно форми забезпечено спеціальними лопатами, які переміщують всі інгредієнти до потрібної консистенції. Потім відбувається процес випікання. Приготування хліба займає від 2 до 8 годин. Адже варіантів хліба - безліч, і кожен потребує особливого підходу.
Існує маса моделей хлібопічок, які дозволяють випікати «житній хліб» або «французьку булку», «білий хліб» або навіть «паску». Для цієї диво-машини немає таких рецептів, які б вона не змогла спекти.
Найголовніше полягає в тому, що хлібопічка забезпечена таймером. Він дозволяє задавати час, коли ви хочете отримати готовий хлібець. Саме завдяки таймеру можна, засипавши всі інгредієнти ввечері, вранці отримати рум'яну булочку до сніданку.
Що може домашня хлібопічка?
Можливості хлібопічки залежать від того, яку модель ви вибрали. Є такі, які дозволяють замішувати в ній тісто, а випікати в іншому місці. Або в процесі приготування можна додавати якісь інгредієнти, що дозволяє приготувати хліб з цукатами, горіхами або родзинками. А, можливо, ви хочете просто замісити тісто, потім вийняти його з форми, закрутити рулет з начинкою, потім знову продовжити випікати в хлебопечке.
Чим більше функцій у грубці, тим дорожче вона коштує. Але хороша господиня не повинна скупитися, коли справа стосується хлібопічки. Велика кількість функцій дає майже безмежні можливості.
Раніше на Русі спекти добрий хліб могла кожна справжня господиня. Зараз, на жаль, ці навички є не у всіх. Домашня хлібопічка дозволяє будь-кому, навіть чоловікові, спекти рум'яний і смачний хлібець. Єдиним недоліком у використанні печі є те, що форма готового хліба залежить від того, яка форма використовувалася для випікання. Тому при бажанні створити святковий коровай, доведеться прикрашати хлібець після випічки. Для цього можна використовувати різні креми, цукрову пудру та інше.
Семейный журнал efamily.ru