Суп-пюре. Рецепти приготування

Суп-пюре зі спаржі 

800 г спаржі, 4 ст. л. олії, 2 ст. л. борошна, 4 склянки молока. 

Відібрати і очистити для гарніру 20-25 головок спаржі. Решту спаржі промити, нарізати і поставити варити на 15-20 хвилин, додавши 2 склянки води і трохи солі. У суповій каструлі злегка підсмажити 2 ст. л. борошна з такою ж кількістю олії, розвести 4 склянками молока, закип'ятити, додати спаржу (разом з відваром) і варити 10-15 хвилин. Потім протерти крізь сито і за смаком додати сіль. Перед подачею на стіл заправити олією, покласти в суп зварену для гарніру спаржу. Окремо подати грінки. 

Суп-пюре з шампіньйонів 

400 мл молока, 200 мл бульйону з кубиків, 300 г печериць, 60 г кедрових горіхів, 1 пучок кропу, сіль, перець, половинка солодкого перцю. 

Печериці ретельно промити, почистити і нарізати пластинками (залишити цілими 4 печериці). Налити в каструлю курячий бульйон і викласти в нього гриби. Варити бульйон з грибами 10-15 хвилин, а потім влити в каструлю молоко. Прогрівати суміш на середньому вогні кілька хвилин, а потім протерти через сито. У решти (так само відварених) печериць відокремити ніжки від шляпок. Кріп вимити й подрібнити. З'єднати кріп з кедровими горішками. За допомогою ступки стовкти горіхи і кріп. Отриманою масою нафарширувати капелюшки печериць. Суп розлити по тарілках, викласти в суп капелюшки (по 1-2 в кожну), посипати нарізаними кубиками солодкого перцю і подавати до столу. 

Суп рисовий протертий на молоці 

4 склянки молока, пів склянки рису, пів склянки вершків, сіль, цукор, ванільний цукор. 

Рис промити, зварити в 2 склянках підсоленої води. Розварений рис перетерти через сито і покласти в кипляче молоко. Додати сіль і цукор за смаком, влити вершки. 

Дієтичний супчик-пюре 

1 цукіні або 1 кабачок середньої величини, бажано молодий. 200 г тертої моркви, 3 кубики овочевого бульйону, 5 зубчиків часнику (за бажанням). 

Кабачок або цукіні порізати на кубики, разом з морквою, подрібненим часником і кубиками бульйону покласти в каструлю. Залити 2 літрами води і поставили на сильний вогонь. З моменту закипання, зменшивши вогонь, через 15 хвилин зняти з вогню і перекласти в блендер і все перемолоти. Супчик можна їсти в будь-який час доби, в будь-якій кількості і не поправлятися. Можна так само поєднувати будь-які овочі, фантазуйте. 

Суп-пюре грибний на вершках 

4 відварені картоплини, 2 маленькі морковіни, склянка рубаних консервованих печериць, олія для обсмажування, 3-4 ст. л. борошна, 2 л бульйону з кубиків, 2 трикутника вершкового сиру «Віола», 250 мл 33%-них вершків, сіль і перець за смаком, листя петрушки або м'яти для прикраси, грінки. 

Дрібно посікти картоплю і моркву. Печериці закладаються в сковороду з розтопленим маслом. Гасити 1-2 хвилини з додаванням борошна, перемішуючи. Залити 2 літрами бульйону, довести до кипіння на середньому вогні, додати моркву і картоплю, варити 5-6 хвилин, помішуючи. Додати 2 трикутника плавленого сиру. Зменшити газ. Продовжувати варити, постійно помішуючи, до повного розплавлення сиру. Перелити в блендер і подрібнити до однорідної маси. Перелити назад в сковороду, довести до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи. Додати 250 мл вершків, довести до кипіння, помішуючи. Додати сіль і перець за смаком. Розлити по тарілках, прикрасити листям петрушки або м'яти. Посипати зверху заздалегідь приготованими маленькими грінками. При сушці або смаженні грінок, перед зняттям, їх можна трохи посипати дрібно тертим сиром. 

Гарбузовий суп-пюре. 

1 середній гарбуз (приблизно 2,5 кг), 1 велика цибулина, 2-3 зубчики часнику, 1 ч. л. дрібно порізаного імбиру, 1 л води, сіль. 

Цибуля, часник, імбир обсмажуються в рослинній олії, туди ж додається гарбуз, порізаний кубиками, обсмажують, доливається літр води і вариться-гаситься приблизно півгодини (до готовності гарбуза). Збити в блендері, посолити, прокип'ятити і можна їсти. За бажанням можна додати: сухарики та сметану; смажену цибульку з морквою, зелень, натертий сир, варений рис, перловку, іншу крупу, пасеровані помідорчики. 

Грибний суп-пюре 

300 г білих грибів, 50 г вершкового масла, 50 мл вершків, 1 ст. л. борошна, 1 часточка часнику, сіль, чорний мелений перець. 

Гриби промити, очистити, нарізати шматочками, відварити до напівготовності, відцідити від бульйону. Часник очистити і дрібно нарубати. Обсмажити гриби з часником і борошном на вершковому маслі. Залити грибним бульйоном, посолити, поперчити, довести до кипіння й остудити. За допомогою міксера довести суп до пюреобразного стану, додати вершки, перемішати. Подавати до столу, прикрасивши шматочками відварених грибів. 

Суп-пюре з цвітної капусти 

Для додання супам-пюре більшої еластичності і для поліпшення смаку їх заправляють шматочками вершкового масла, гарячим молоком або вершками. 

250 г цвітної капусти, 2 ст. л. вершкового масла, 100 г вершків, 100 г бульйону з кубиків, гілочка петрушки, сіль і мускатний горіх по смаку. 

Цвітну капусту розділить на суцвіття і обсмажте на вершковому маслі до готовності. Додайте сіль і мускатний горіх. Готову капусту подрібніть в блендері, поступово додаючи вершки. Всі інгредієнти з'єднайте з бульйоном. 

Картопляно-морквяний суп-пюре 

1  картопля, 4 моркви, 1 цибулина, 2 ч. л. борошна, 3 ст. л. вершкового масла, 2 склянки бульйону з кубиків, 200 г вершків, сіль, перець чорний мелений. 

Моркву очистіть і наріжте кружечками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками і викладіть в тарілку. На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте спочатку моркву, а потім лук. Коли овочі будуть готові, додайте борошно. Картоплю очистіть і наріжте невеликими шматочками. Нарізані овочі перекладіть в каструлю, залийте бульйоном і варіть до готовності. Готовий суп трохи остудіть і подрібніть в блендері, після чого додайте теплі вершки, посоліть, поперчіть, все ще раз перемішайте і подавайте до столу.

Знайшла цi рецепти на сайтi: www.krasotulya.ru